Kävin katselemasa keventäjien sivustoa ja mietin olisiko siitä minulle iloa. En ole vielä päättänyt asiaa ja odottelen niitä syksytarjouksia joita aina tulee lokakuussa. Katsotaan...  Toisaalta olen ollut Mielekäs päivä ja painonhallinta kurssilla ja siinäkin materiaalissa on aika paljon opittavaa. Diabetesliiton sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ja yksi ystävistäni laihtui normaalipainoon raskausajandiabeteksen aikana noita ohjeita noudattamalla.

Olen siis päättänyt että aloitan kahden vuoden projektin ja tavoitteenani on päästä noin 65kg painoon. Keventäjät neuvoi laittamaan ensimmäisen tavoitteen kolmen kuukauden päähän. Nyt vielä mietin mikä tuo tavoite olisi ja millä lailla sitä mittaisin. Minullahan on Polarin sykemittari jolloa saan tietoa myös kuljetusta matkasta etc. Täytyy ladata ohjelma myös pöytäkoneeseen. Polarillakin on erilaisia ovellutuksia joita voisi käydä katsomassa.

Tavallaaan projekti on jo alkanut kun ulkoilutan veljen perheen koiraa jaksamisen mukaan. Ensi viikolla haaen koiran aamupäivällä luokseni ja ajattelin kävellä 2km suuntaansa hakeman koiraa ja palautan hurtan illalla myös apostolinkyydillä. Näin tulen liikkuneeksi itsestään 8km. Lisäksi käymme päivälenkillä pururadalla ihan vain maisemia katsomassa ja nuuskimassa noin 4km lenkillä. Tarkoituksena on että pitäisin huolta koirasta veljeni työpäivän ajan ja illastakin tuonne kello 20 asti. Katsotaan kuinka homma alkaa pelata.

Toinen merkkipaalu on joogan aloittaminen. Käyn siis tiistaisin 45min joogan alkeissa. Lisäksi ajattelin käydä pelaamassa sulkapalloa kerrran viikossa. Pelikaveri on vielä hakusessa. Jossain vaiheessa mene pelaamaan myös salibandya mutta tällä hetkellä kunto ei vielä riitä. Salibandyä on tullut pelattua opiskeluaikoina kun lajia kutsiuttiin vielä kotoisasti sählyksi. Sisäpelikenkien osto on siis edessä. Luistelemassakin voisi käydä yleisövuorolla ja siihen saisi varmaan kannustusta veljiltä jotka käyvät vuorolla säännöllisesti lastensa kanssa. Tosin siitä kun viimeksi luistelin jäällä on aikaa. Viime talvena sin pikkuveljeltäni kelpo hokkarit ja jääkiekkomailan.

Painonhallintaan liittyy tietenkin myös oikeaoppinen ravinto. Kermat ja valmisruuat ajattelin jättää kauppaan ja vihanneksia ja hedelmiä on tarkoitus lisätä ruokavalioon. Aamupuuroon siirryn takaisin nykyisestä leipäaamiaisesta. Vettä täytyy muistaa juoda enemmän... Ajattelin siirtyä nauttimaan ruasta keittiöpöydän ääreen telkkarin edestä. Yritän myös naatiskella ruasta ja pureskella pitempään suullista. 

Varsinaisesti projekti alkaa 1.10 ja keräänkin sisua kartoittaa vyötärön ympärys ja käväistä vaassa. Tosiasioiden kohtaaminen ei ole aivan helppo homma, mutta muuten ei pysy kärryllä muutoksesta.